20230826 162440

Wij streven naar moderne, warme woningen uit natuurlijke materialen

Een natuurlijke woning binnenstappen: het voelt bijzonder. Materialen als stro en leem creëren een aangenaam, gezond binnenklimaat. De manier waarop licht en natuur naar binnen worden getrokken, doet de rest. Dat warme, gezellige gevoel kan je met niets vergelijken.

Ook de eenvoud van natuurlijk bouwen en verbouwen is voor ons een solide argument: de technieken zijn snel aan te leren en je hebt geen complexe tools nodig. Ideaal voor zelfbouwers dus. Door zelf aan de slag te gaan, ben je vanaf dag één betrokken bij je woning.

Want wat is er beter dan elke dag genieten van dat wat je zelf hebt gemaakt?

Onze motto:
Handen uit de mouwen en het hart op de tong

Een huis bouwen of verbouwen is intens. Er komt veel op je af. Daarom zijn wij je buffer en zorgen we dat de informatie niet sneller komt dan jij het kan verwerken. We leveren geen haastwerk, want een goed plan kost tijd.

Uiteindelijk ben jij het die je handen uit de mouwen steekt. Spreek je ideeën uit, vertel ons eerlijk wat je denkt en wij zijn je luisterend oor, in elke fase van het proces.

Balegem c Karen Van der Biest 6

Een team in je buurt

Met architecten in Gent en in Riemst begeleiden wij projecten in heel Vlaanderen.

lies en peter
over ons voorgevel riemst

Peter en Lies in Riemst

In Riemst werkt architect Peter, samen met zijn vrouw Lies, vanuit een gerestaureerd monument. Zij nemen alle projecten in de oostelijke helft van het land voor zich. De pastorijwoning waar ze met hun gezin wonen, is uitgebreid met een gelijkvloers volume in strobalen. Eyecatcher is de eik – aangeplant door de grootvader van Peter – waar zorgvuldig rond is gebouwd.

“Het is via monumenten als dit, dat ik in natuurlijk bouwen ben gerold. Na mijn opleiding als architect kwam ik tijdens mijn postgraduaat monumentenzorg in contact met oude uitvoeringstechnieken. Via Lies kwam daar ook de passie voor strobalenbouw bij: de toenmalige partner van haar zus had de techniek in Australië leren kennen en wilde in België ook met stro bouwen. Eind jaren negentig was de nodige kennis daarvoor hier enkel nog in Bokrijk beschikbaar. We staken daar ons licht op en lieten boeken overkomen uit Amerika.”

“Intussen hebben we al meer dan driehonderd projecten in strobalenbouw gerealiseerd en zijn we ook expert in isoleren met kalkhennep.”

Marie-Laure in Gent

Wil je natuurlijk bouwen ten westen van Brussel? Dan kom je bij Marie-Laure terecht. Ze woont in de stad, want ook daar kan je bouwen met natuurlijke materialen en technieken.

Marie-Laure begeleidt al sinds 2013 met veel enthousiasme natuurlijke bouwprojecten. Ook haar eigen woning werd gebouwd met natuurlijke materialen: “Ik zou samen met mijn man ons rijhuis in Gent gaan renoveren, maar bij de stripwerken bleek dat de constructie letterlijk ‘rot’ was. We moesten dus onze plannen omgooien: de verbouwing werd een herbouw. We kozen voor een bel-étage met flexibel in te vullen ruimtes op het gelijkvloers, waardoor onze leefruimte op de eerste verdieping baadt in het licht. Een huis in natuurlijke materialen dat meegroeide met ons gezin, want in de loop van de werken kregen we ook twee kindjes.”

marie laure
Vorkstraat c Karen Van der Biest 2

Met ons aan de slag voor je natuurlijke woning?