David & Lies

aanbouw bestaande woning

De directe aanleiding om met Barchi te werken was de stijl. We hadden een paar huizen gezien die we erg mooi vonden en toen onze plannen voor een verbouwing concreet werden, ontdekten we pas dat deze van dezelfde architect waren.

Toen we bij Barchi aanklopten hadden we er nog niet bij stilgestaan dat zelf bouwen een optie was. Gelukkig heeft Peter ons kunnen overtuigen om het erop te wagen. Onze bezoekjes aan een aantal zelfbouwers, waar we even enthousiaste als realistische verhalen te horen kregen, hebben daarbij geholpen.

Het zelf bouwen was haalbaar, ook dankzij het feit dat één van ons tweeën loopbaanonderbreking heeft genomen. De voorbereiding vonden we wel spannend, omdat we vooraf niet helemaal zeker waren of we binnen budget gingen blijven. Tijdens het bouwen ontdekten we gaandeweg hoe we ons budget tot in detail konden sturen.

Het werken met natuurlijke materialen gaf veel voldoening, ook omdat we ter plekke nog details konden aanpassen of uitproberen. Hoe maak je een lemen vensterbank in een strobalenwoning? Gewoon uitproberen, en het eindresultaat is schitterend.

Ons huis is nu na de uitbreiding voor de helft klassiek en voor de helft natuurlijk. We zijn bijna altijd in het natuurlijke gedeelte te vinden 🙂

Er staan nooit strobalen huizen van Barchi te koop. Nu we zelf in zo een huis wonen, begrijpen we waarom.

Copyright foto's: Rob Moonen

Bekijk meer van onze projecten